Spareribs met cola
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Feesten en partijen

Ingrediënten

  • 2 kilo spareribs, vliesjes verwijderd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 500 ml cola (geen light!)
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 lente-ui, in ringetjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de spareribs erop, bestrooi ze met peper en zout en bak ze ongeveer 1,5 uur in het midden van de oven.
  3. Roer de honing en citroensap in een schaal door elkaar, tot een glad mengsel. Voeg de tomatenpuree, gember, sojasaus, olijfolie en de cola toe.
  4. Verwarm de oven tot 180 graden. Bedruip de spareribs met de saus en laat ze nog een half uur doorgaren. Bestrijk ze ondertussen regelmatig met saus.
  5. Haal de spareribs uit de oven als ze mooi donker zijn, en strijk er nog een keer saus over. Garneer ze met de lente-ui.  

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!