Spareribs met koffie en amandel van de BBQ
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 2 kilo spareribs
  • 50 g amandelschilfers, geroosterd

Marinade

  • 1 eetlepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 eetlepel vijfkruidenpoeder
  • 8 eetlepels Chinese kookwijn/rijstwijn
  • 1/2 eetlepel peper

Saus

  • 3 theelepels oploskoffie
  • 1 eetlepel witte suiker
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel tomatensaus
  • 1/4 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 1/2 theelepel maïszetmeel
  • 100 ml water
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en wrijf deze over beide zijden van het vlees. Laat de marinade 30 minuten intrekken.
  2. Verwarm de barbecue tot ongeveer 150 graden. Richt de barbecue in voor indirecte garing en leg de spareribs aan de kant zonder kolen. Sluit nu het deksel en laat de spareribs 3,5 uur garen. De spareribs zijn klaar als het botje bij na los komt van het vlees.
  3. Roer de saus ingrediënten in een pan en breng deze aan de kook. Blijf roeren totdat de saus dikker wordt.
  4. Schenk de saus over het vlees en voeg tot slot de geroosterde amandelschilfers toe.

TIP voor indirect garen: schuif alle hete kolen naar een kant en leg het vlees op het rek boven de plek zonder kolen. Sluit het deksel. Meer weten over indirect garen

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 600 KCAL (2520 KJ). EIWIT: 54 G. VET: 38 G (WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!