Spareribs met witlof-mosterdsalade
40-60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Herfst
Ingrediënten
- 4 x 750 g spareribs (Vraag de Keurslager het vlies te verwijderen)
- 26 g extra fijn zout
- 150 g roomboter
- 200 g winterpeen, in blokjes gesneden
- 2 uien, gesnipperd
- 100 g bleekselderij, in blokjes gesneden
- 1 teen knoflook, fijn gesneden
- 3 laurierblaadjes
- 0,75 l rode wijn
- 2 el appelstroop
- 240 g witlof (3 stuks)
- 240 g roodlof (3 stuks)
- 4 el olijfolie
- 1 citroen
- 1 el grove mosterd
- zout
Bereidingswijze
Nachtrusttijd: 1 nacht
Bereidingstijd: 60 minuten
Oventijd: 2,5 uur
- Bestrooi de spareribs met extra fijn zout aan beide kanten en laat het vlees een nacht staan.
- Bak de spareribs in een braadpan na het uitbruisen van de roomboter. Haal het vlees uit de pan en bak de winterpeen, de uien en de bleekselderij in het overgebleven braadvocht aan met de knoflook en de laurierblaadjes.
- Blus het geheel af met rode wijn en appelstroop, voeg de spareribs weer toe en kook het geheel goed door.
- Doe een deksel op de pan en laat het geheel gaar stoven op laag vuur. Roer af en toe over de bodem van de pan. Haal na 2 uur de deksel van de pan zodat het vocht steeds verder verdampt, maar blijf goed roeren over de bodem.
- Na ongeveer 2,5 uur zijn de spareribs gaar. Laat het geheel in het vocht afkoelen.
- Snijd de uiteinden van de witlof en de roodlof eraf en maak de blaadjes los. Maak het geheel aan met sap van een citroen, olijfolie, grove mosterd en zout.
- Verwarm de spareribs weer terwijl je de salade maakt.
- Leg blaadjes van roodlof en witlof op een bord met de spareribs ernaast. Schep enkele eetlepels van het overgebleven braadvocht over het vlees.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 2.779 KCAL (11.627 KJ). VET: 205 G (WAARVAN 127 G ONVERZADIGD). EIWIT: 115 G. KOOLHYDRATEN: 76 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!