Speckplatte met spätzle en Emmentaler
20-40 minuten
Bakken
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 100 g katenspek
  • 100 g casselerrib
  • 100 g Ardennerham
  • 100 g pancetta of ontbijtspek
  • 500 g spätzle
  • 300 g Emmentaler, geraspt
  • 2 grote uien, in halve ringen
  • 125 ml witte wijn
  • zoetzure augurken (pot 330 g)
  • zonnebloemolie
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bereid de spätzle volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Smelt 25 gram boter in een koekenpan, doe er de wijn bij en voeg de spätzle en geraspte Emmentaler toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm 3 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de uien licht krokant. Bak ook het ontbijtspek krokant.
  4. Verdeel de spätzle over vier borden. Schep overal wat gebakken ui op en serveer er de gebakken ontbijtspek, de rest van de vleeswaren en augurken bij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 970 KCAL (4075 KJ). EIWIT: 48 G. VET: 64 G (WAARVAN 35 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 45 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!