Ingrediënten
4 spekkwartetjes (of 4 gepaneerde speklapjes)
700 g kruimige aardappels
zout
2,5 dl warme melk
100 g boter in blokjes
peper en nootmuskaat
300 g gewassen spinazie
100 g waterkers, geplukt en gewassen
3 eetlepels vloeibare boter
Bereidingswijze
Schil de aardappels en kook ze in ruim water met zout gaar. Laat ze goed uitlekken en stamp ze fijn. Giet de warme melk en de boter erbij en klop alles met een houten lepel luchtig door. Breng de puree op smaak met zout, peper en (versgeraspte) nootmuskaat. Houd de puree warm, bijvoorbeeld boven een pan met een laagje kokend water.
Snijd de gewassen en gedroogde spinazie en waterkers in reepjes en roer ze in porties door de hete aardappelpuree.
Verwarm ondertussen de vloeibare boter in een grote koekenpan en bak de spekkwartetjes op zacht vuur in circa 5 minuten aan beide kanten krokant en bruin.
Serveer met de stamppot en eventueel extra jus.