Speklapje met perzik en gorgonzola
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

4 speklapjes
2 verse perziken
1 ½ eetlepel citroensap
100 g suiker
50 g gorgonzola
2 eetlepels crème fraîche
4 eetlepels bloem
1 eetlepel kerriepoeder
10 g boter

Bereidingswijze

Zet een pan water op en dompel de perziken er 5 seconden in als het water kookt. Dompel ze direct daarna in ijskoud water. Snijd ze door midden en haal de pit er uit en de schil er af. Meng nu de gorgonzola met de crème fraîche en vul hier de halve perziken mee. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 180º C. Meng het kerriepoeder met de bloem en paneer hiermee de speklapjes. Bak ze in de boter goudgeel aan in ongeveer 8 minuten. Doe de perziken in een ovenschaal en leg de speklapjes er bovenop. Schuif die nog 5 minuten in de oven.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!