Speklappen met rode- en boerenkool
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 500 g speklappen (zonder zwoerd)
  • 4 el ketchup
  • 1 el worcestersaus
  • 1 el lichtbruine suiker
  • 1 el appelazijn
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 tl pittige mosterd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • peper en zout

Rode kool

  • 200 g rode kool, fijngesneden
  • 200 g boerenkool, fijngesneden
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el boter
  • 1 el cranberrysaus
  • 50 ml rode wijn
  • sap en rasp van ½ sinaasappel

Bereidingswijze

Marineertijd: 1 uur
Bereidingstijd: 40 minuten

  1. Dep de speklappen droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Meng de ketchup, worcestersaus, suiker, appelazijn, sojasaus, mosterd en knoflook door elkaar. Breng de saus aan de kook en laat het 2 minuten pruttelen. Laat de marinade, al roerende, afkoelen en wentel de speklapjes erdoorheen. Laat ze minimaal 1 uur marineren.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok en voeg de rode kool en boerenkool toe. Roerbak beide 3 tot 4 minuten op hoog vuur (of tot beide beginnen te slinken) en voeg boter, cranberrysaus, rode wijn, sinaasappelsap en -rasp toe. Meng alles goed door elkaar, laat het nog 4 minuten bakken en breng het op smaak met peper en zout.
  3. Rooster de speklapjes circa 5 minuten -of korter- aan beide zijden in een grillpan tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Serveer het gerecht met de gewokte rode kool en boerenkool.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 550 KCAL (2310 KJ). EIWIT: 24 G. VET: 43 G (WAARVAN 27 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 14 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!