Sperziebonen en gemalen zout-en-azijnchips
0-20 minuten
Overig
4 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 1 zak aardappelchips met zout en azijn, geplet
  • rasp van 1 citroen
  • 1 el verse platte peterselie, fijngesneden
  • 900 g sperziebonen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Blancheer de sperziebonen.
  2. Meng de aardappelchips, het citroenrasp en de peterselie in een kom.
  3. In een andere kom gaan de sperziebonen, olijfolie en citroensap bij elkaar. Peper en zout naar smaak toevoegen. Roer daar vervolgens het chipsmengsel doorheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 350 KCAL (1470 KJ). EIWIT: 7 G. VET: 19 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 33 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!