Ingrediënten
500 g bavette
2 stengels citroengras, in dunne ringen (zonder de buitenste bladeren)
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1,5 eetlepel bruine suiker
1 theelepel gemalen koriander
3 eetlepels vissaus
Sap van halve limoen
2 eetlepels olie
Handvol pinda’s, grof gehakt
Peterselie
Bereidingswijze
Stap 1.
Steek de barbecue aan. Doe het citroengras, knoflook, koriander, rode peper, bruine suiker, vissaus, limoensap en olie in een keukenmachine en hak alles tot een grove marinade.
Stap 2.
Snijd een oppervlakkig kruispatroon in de bavette en snijd het vlees (haaks op de draad) in dunne repen. Leg het vlees in een schaal en meng de marinade erdoor.
Laat het minstens 30 minuten marineren.
Stap 3.
Rijg het vlees zigzaggend aan de sateprikkers. Gril het vlees twee minuten aan beide zijden op de hete barbecue. Bestrooi het daarna eventueel met de gehakte pinda’s en wat peterselie.