Spiesjes van aardappel met paprika en courgette
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Zomer

Ingrediënten

  • 500 g minikrieltjes met schil
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 150 g huisgemaakte kruidenboter van de Keurslager
  • zout

Bereidingswijze

  1. Kook de minikrieltjes in water met zout in 10 minuten beetgaar. Snijd de paprika in stukken en snijd de courgette in plakken en die plakken weer in vieren. Snijd de rode ui in halve ringen van 1 cm.
  2. Week satéprikkers in koud water en rijg hieraan telkens een minikrieltje, een stuk paprika, een stukje courgette en een halve uienring. Herhaal dit totdat een mooie volle spies ontstaat.
  3. Gril de spiesjes in 5 tot 10 minuten mooi bruin in het midden van de BBQ. Leg ze op een schaal en smelt er wat kruidenboter overheen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 415 KCAL (1745 KJ). EIWIT: 5 G. VET: 30 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 30 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!