Spiesjes van varkenshaas met spek en paprika
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 100 g ontbijtspek
  • 3 kleuren paprika
  • 4 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl kerriepoeder
  • 220 g stukjes ananas (blik)
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de plakken ontbijtspek in de lengte doormidden en snijd de varkenshaas in plakken van 1 cm. Wikkel om iedere plak varkenshaas reepjes ontbijtspek. Snijd de paprika’s in repen en halveer ze.
  2. Week de satéprikkers in water en rijg er vervolgens 3 om 3 een stukje paprika (telkens een andere kleur) en varkenshaas aan. Bestrooi het vlees met wat zout.
  3. Bak de spiezen aan beide kanten in het midden van de BBQ mooi bruin en laat ze daarna op een minder hete plek op de BBQ nog 5 minuten garen.
  4. Meng de mayonaise met crème fraîche, kerriepoeder en de stukjes ananas en serveer het bij de spiezen. Of haal kant-en-klare kerriesaus bij de Keurslager.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 425 KCAL (1785 KJ). EIWIT: 34 G. VET: 26 G (WAARVAN 19 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 12 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!