Ingrediënten
300 g gekookte kipfilet
100 g gerookt spek
200 g spinazie
100 g gepelde walnoot
15 g poedersuiker
3 eetlepels wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels goede olijfolie
1 klein blikje mandarijntjes
1 theelepel mosterd
Bereidingswijze
Maak de spinazie schoon, was deze en centrifugeer deze goed droog. Leg de bladeren in een grote kom.
Laat de mandarijntjes goed uitlekken. Bewaar één eetlepel van het sap. Verdeel de mandarijntjes over de spinazie.
Snijd de gekookte kipfilet in luciferreepjes en doe ze ook in de kom.
Halveer de walnoten en voeg ze toe. Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak deze uit in een koekenpan. Voeg de afgekoelde spekjes toe.
Meng in een pannetje de olijfolie, azijn, zout, peper, mosterd, poedersuiker en de eetlepel mandarijnensap. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.
Schenk de dressing, als deze lauw is, uit over de salade. Schep de salade voorzichtig door en serveer direct.