Spinaziesalade met rauwe ham kaas en hazelnoten
0-20 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 100 g rauwe ham, extra dun gesneden
  • 50 g hazelnoten
  • 200 g spinazie, gewassen en gedroogd
  • 100 g Friese nagelkaas, geschaafd

Voor de vinaigrette

  • 2 el balsamico- of witte wijnazijn
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 1 tl honing
  • 2 el olijfolie
  • 2 el walnotenolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken. Hak de hazelnoten grof. Controleer de gewassen spinazie op slappe blaadjes en harde stelen. Verdeel de spinazie over 4 grote borden.
  2. Verdeel de plakjes ham en kaas over de spinazie. Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een schoon potje en schud krachtig tot een mooie gebonden saus ontstaat. Proef en breng eventueel nog op smaak. Strooi de noten over de salade en giet op elk bord een straaltje vinaigre.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!