Ingrediënten
8 plakken Parmaham
100 g verse roomkaas
2 eetlepels pesto (potje of zelf maken)
Een handje mooie slablaadjes, zoals frisee, waterkers en veldsla
2,5 deciliter balsamicoazijn
150 g suiker
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
We maken eerst de balsamicosiroop. Doe de azijn en de suiker in een pannetje en breng het aan de kook. Laat het langzaam inkoken (30 à 45 minuten) totdat er glanzende bubbeltjes op komen. Laat de siroop afkoelen en doe deze in een spuitflesje.
Roer nu de pesto door de roomkaas en breng deze op smaak met peper en zout. Leg drie lagen plastic huishoudfolie op elkaar en leg dit strak op het aanrecht. Leg hier dakpansgewijs de Parmaham op en strijk deze goed glad. Smeer de roomkaas voorzichtig uit op de Parmaham. Leg er wat folie op en strijk de roomkaas glad met een doek. Haal dan de laatste folie eraf en rol het hamkaaspakket heel strak op tot een mooi rolletje. Leg deze rol in folie in de koelkast (of vriezer) totdat hij stevig is en snijd er dan voorzichtig met een scherp mes plakjes van. Haal daarna de folie eraf. Serveer een plakje op een bordje met wat sla en druppel er wat van de siroop en wat olijfolie omheen.