Springrolls met gemarineerde kippendij en knapperige groenten
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Kip
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 325 g kipfilet, in de lengte in reepjes gesneden
  • 8 rijstvellen
  • 3 el Japanse sojasaus (en wat extra om te dippen)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el bloemenhoning
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 5 el olijfolie
  • 3 kropjes little gem
  • 1 verse rode peper
  • half bosje verse munt (à 7 g)

Bereidingswijze

  1. Meng de sojasaus, knoflook, honing, limoensap en -rasp en 2 eetlepels olijfolie in een kom. Marineer de kipfilet in dit mengsel en laat het minimaal 30 minuten intrekken.
  2. Snijd de munt en little gem in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze vervolgens in dunne plakjes.
  3. Haal de kipfilet uit de marinade en laat deze even uitlekken. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in ongeveer 10 minuten gaar. Laat deze daarna afkoelen.
  4. Week de rijstvellen volgens de instructies op de verpakking. Leg wat reepjes little gem in het midden van elk rijstvel. Leg daar bovenop de reepjes kipfilet, rode peper en munt.
  5. Rol de rijstvellen strak op en snijd ze doormidden. Serveer de rollen met wat extra sojasaus om te dippen.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 415 KCAL (1725 KJ). VET 26,6 G (WAARVAN 21,2 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 24,8 G. EIWIT 17,2 G. VEZELS 2,6 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!