Spruitjesstamppot met peer, hazelnoten en rookworst
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 2 rookworsten
  • 500 g pastinaak, geschild en in stukken
  • 500 g kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g spruitjes, schoongemaakt
  • 1 dl melk
  • 3 peren, geschild en in blokjes gesneden
  • 50 g hazelnoten, gehakt en geroosterd
  • 300 g Fourme d’Ambert (milde blauwaderkaas), kleine stukjes

Bereidingswijze

  1. Houd in een steelpan water tegen de kook aan en verwarm hierin de rookworst gedurende 20 minuten.
  2. Kook de aardappels met de pastinaak en spruitjes in één pan met een bodempje water en een beetje zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet het af, zet terug op het vuur en giet er langs de rand de melk bij. Stamp het geheel tot een grove stamppot.
  3. Schep er met een lepel de blokjes peer, hazelnoten en kaas doorheen en serveer het geheel met de rookworst.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 915 KCAL (3845 KJ). EIWIT: 39 G. VET: 57 G (WAARVAN 34 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 53 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!