Staartstuk met pepersaus en gegrilde groenten
0-20 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

1 staartstuk (ca. 1,2 kg)
2 sjalotten, fijngesnipperd
25 g boter
1 eetlepel groene pepers op sap
1 eetlepel rode peperbesjes
50 ml cognac
250 ml slagroom (vers ongezoet)
100 ml jus de veau
Courgette, paprika en tomaten

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven voor op 80 graden. Braad het staartstuk bruin aan in de pan en leg het op een rekje in de oven. Laat het langzaam garen tot een kerntemperatuur van 45 graden is bereikt.

Stap 2.
Fruit de sjalotten aan in de boter. Voeg de pepers toe en blus af met de cognac. Voeg de slagroom en de jus toe en breng op smaak met een snufje zout en ongeveer 8 flinke slagen met de pepermolen.

Stap 3.
Laat het staartstuk afkoelen en snijd het in plakken. Grill de plakken vervolgens om en om in de grillpan tot de gewenste gaarheid. Serveer het vlees met de pepersaus en met in de grillpan gegrilde courgette, tomaat en paprika.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!