Ingrediënten
1 staartstuk (ca. 1,2 kg)
2 sjalotten, fijngesnipperd
25 g boter
1 eetlepel groene pepers op sap
1 eetlepel rode peperbesjes
50 ml cognac
250 ml slagroom (vers ongezoet)
100 ml jus de veau
Courgette, paprika en tomaten
Bereidingswijze
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 80 graden. Braad het staartstuk bruin aan in de pan en leg het op een rekje in de oven. Laat het langzaam garen tot een kerntemperatuur van 45 graden is bereikt.
Stap 2.
Fruit de sjalotten aan in de boter. Voeg de pepers toe en blus af met de cognac. Voeg de slagroom en de jus toe en breng op smaak met een snufje zout en ongeveer 8 flinke slagen met de pepermolen.
Stap 3.
Laat het staartstuk afkoelen en snijd het in plakken. Grill de plakken vervolgens om en om in de grillpan tot de gewenste gaarheid. Serveer het vlees met de pepersaus en met in de grillpan gegrilde courgette, tomaat en paprika.