Staartstuk met tijgergarnalen
40-60 minuten
Blancheren
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Barbecue

Ingrediënten

300 g staartstuk
4 tijgergarnalen
3 paprika’s (rood, geel en groen)
8 groene asperges
olijfolie, om in te bakken

Bereidingswijze

Halveer de paprika’s en verwijder steel en zaadlijsten. Snijd ze in repen. Snijd het harde stukje aan de onderkant van de asperges af.

Verwarm een pan met licht gezouten water, blancheer de asperges ongeveer 3 minuten en spoel ze na met koud water.

Verwarm de olie in een koekenpan en braad het staartstuk op de vetzijde aan. Keer het vlees en bak het in 10 minuten rosé. Haal het uit de pan en dek af met folie. Laat het 15 minuten rusten.

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin de garnalen 2 minuten.

Verwarm een tweede pan met olijfolie en bak hierin de repen paprika en asperges 3 minuten aan.

Snijd dunne plakjes van het staartstuk. Serveer met de paprika en asperges. Leg bovenop een tijgergarnaal en bestrooi met wat zout.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!