Stamppot met bietjes en riblapjes
40-60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

Voor de riblapjes:
750 g riblappen
1-2 uien
50 g braadboter
Zout en versgemalen peper
0,5 l heet water
2 laurierblaadjes
Scheutje azijn
Desgewenst allesbinder of aangeroerde maïzena

Voor de stamppot:
Circa 600 g gekookte bietjes, vers of uit een pot
2 rode uien
25 g boter
Aardappelpuree van 1 kg bloemig kokende aardappelen
Scheutje rode wijnazijn
Zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Stap 1
Stoof eerst de riblappen. Snipper de uien. Verhit de boter in een braadpan en braad de riblappen op hoog vuur aan beide kanten aan. Neem ze uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper. Laat de ui in het braadvet glazig fruiten. Leg het vlees terug in de pan en voeg zoveel heet water toe dat het net onder staat. Voeg de laurierblaadjes en de azijn toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan minstens 2 uur stoven tot het goed gaar is. Het vocht in de pan mag daarbij niet koken. Breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout, peper en azijn en bind desgewenst met allesbinder of aangeroerde maïzena.

Stap 2
Schil de gekookte bietjes of laat de bietjes uit een pot uitlekken. Rasp de bietjes klein. Snipper de uien en fruit ze omscheppend een paar minuten in de hete boter. Schep de bietjes door de uien. Breng op smaak met azijn en wat zout en peper. Maak de aardappelpuree op de gebruikelijke manier van de gekookte aardappelen met melk en boter en schep er het bietenmengsel door. Bestrooi de stamppot voor het serveren desgewenst met in ringetjes gesneden bosui.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!