Ingrediënten
500 g zuurkoolspek
1 kg kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
125 ml melk
100 g roomboter
300 g verse spinazie
300 g kerstomaatjes, gehalveerd of in vieren gesneden
250 g camembert, in blokjes gesneden
Bereidingswijze
Stap 1.
Kook het spek in een halve liter water op laag vuur in 30-45 minuten gaar.
Stap 2.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet ze af. Smelt de roomboter en voeg de melk toe. Stamp de aardappelen en voeg zoveel van het botermengsel toe totdat een smeuige puree ontstaat.
Stap 3.
Roerbak de tomaatjes kort met de spinazie, breng ze op smaak met zout en peper en meng ze door de warme puree. Roer er als laatste de camembert doorheen.
Stap 4.
Verdeel de stamppot over vier borden, snijd het spek in dikke plakken en verdeel deze over de borden.