Stamppot met spinazie, tomaat en gekookt spek
40-60 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

500 g zuurkoolspek
1 kg kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
125 ml melk
100 g roomboter
300 g verse spinazie
300 g kerstomaatjes, gehalveerd of in vieren gesneden
250 g camembert, in blokjes gesneden

Bereidingswijze

Stap 1.
Kook het spek in een halve liter water op laag vuur in 30-45 minuten gaar.

Stap 2.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet ze af. Smelt de roomboter en voeg de melk toe. Stamp de aardappelen en voeg zoveel van het botermengsel toe totdat een smeuige puree ontstaat.

Stap 3.
Roerbak de tomaatjes kort met de spinazie, breng ze op smaak met zout en peper en meng ze door de warme puree. Roer er als laatste de camembert doorheen.

Stap 4.
Verdeel de stamppot over vier borden, snijd het spek in dikke plakken en verdeel deze over de borden.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!