Ingrediënten
4 merqueq-saucijzen (of andere pikant gekruide saucijzen van de Keurslager)
2 eetlepels vloeibare bakboter
600 g kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
1 prei, gewassen en in stukken van 3 cm gesneden
Half bosje bieslook, fijngehakt
600 g pastinaken, geschild en in gelijke stukken gesneden
2 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd
3 eetlepels olijfolie
100 ml melk
3 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
125 ml creme fraiche
Bereidingswijze
Verdeel de pastinaak en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olie. Rooster ze ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Kook ondertussen de aardappelen en prei samen in water met een beetje zout in 20 minuten gaar.
Bak de saucijzen in de boter rondom bruin en gaar. Meng de bieslook met de creme fraiche.
Giet de aardappelen en prei af en vang het kookvocht op. Haal de bakplaat uit de oven. Stamp de aardappelen, prei, pastinaak en knoflook fijn met de puree- stamper. Verwarm de melk en voeg deze samen met 150 ml van het opgevangen kookvocht en de bosui toe aan de puree.
Verdeel de puree over vier borden, leg er een saucijs bij en maak het af met een eetlepel bieslook-creme fraiche.