Stamppot van pompoen en pastinaak met rookworst
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Winter
Ingrediënten
- 2 rookworsten (à 275 g)
- 750 g flespompoen, in blokjes gesneden
- 750 g pastinaak, in blokjes gesneden
- 75 g roomboter
- 100 ml slagroom
- 50 g hazelnoten, geroosterd en gesneden
- 1 Elstar appel, in blokjes gesneden
- 40 g bieslook, fijngesneden
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de flespompoen en de pastinaak gaar in een pan met water. Giet de groenten af, stoom ze droog in dezelfde pan en prak dit met een stamper.
- Maak de puree aan met de roomboter en slagroom en breng dit op smaak met peper en zout.
- Bestrooi de stamppot met de hazelnoten, bieslook en blokjes appel.
- Verwarm de rookworst en serveer deze met de stamppot.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 829 KCAL (3441 KJ). VET: 63 G (WAARVAN 35 G ONVERZADIGD). EIWIT: 26 G. KOOLHYDRATEN: 34 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!