Stamppot van zoete aardappel en venkel
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 1 rookworst à 375 g
  • 750 g witte zoete aardappels, geschild en in plakjes
  • Olijfolie
  • 800 g venkel, in dunne plakjes
  • 150 g diepvrieserwtjes
  • 50 g roomboter
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels gaar in 10 minuten. Breng water tegen de kook aan en doe de rookworst erbij. Laat de worst 10 minuten wellen en snijd hem in plakjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakjes rookworst met de venkel en de bevroren erwtjes.
  2. Laat de roomboter smelten op laag vuur. Giet de aardappels af, laat ze goed uitlekken, stamp ze fijn en voeg beetje bij beetje de roomboter toe zodat een smeuïge puree ontstaat. Roer er tot slot de rookworst met erwtjes en venkel doorheen. Breng de stamppot op smaak met peper. De rookworst zorgt voor het zout. Garneer het geheel eventueel met het groen van de venkelknol.

Voedingswaarde per persoon
675 KCAL (2835 KJ). EIWIT: 19 G. VET: 46 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 42 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!