Steak tartaar met een oosterse twist
40-60 minuten
Overig
4 personen
Voorgerecht
Rund
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 250 g kogelbiefstuk, fijngesneden
  • 4 eidooiers
  • 200 g lichte sojasaus
  • 200 g mirin (zoete rijstwijn)
  • 4 tl chili-olie
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 limoenen, sap en rasp
  • 4 el pijnboompitjes, geroosterd
  • 8 radijsjes (gehalveerd)
  • 4 tl zoete ingelegde rode gember (verkrijgbaar bij toko)
  • 20 g korianderblaadjes of tuinkers
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 20 minuten
Marineertijd: 45 minuten

  1. Begin met het marineren van de eidooiers: meng de sojasaus en mirin in een kom, dompel de dooiers voorzichtig onder en zet dit 45 minuten in de koelkast.
  2. Meng in een grote kom de kogelbiefstuk, chili-olie, lente-uitjes, limoenrasp en -sap. Breng dit op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel met een steekring het rundvleesmengsel over 4 borden. Haal de eidooiers voorzichtig uit hun marinade en leg ze op de fijngesneden kogelbiefstuk. Garneer de steak tartaar met de pijnboompitjes, radijs, ingelegde gember en koriander of tuinkers.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 450 KCAL (1880 KJ). VET: 18 G (WAARVAN 15 G ONVERZADIGD). EIWIT: 25 G. KOOLHYDRATEN: 46 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!