Steak tartaar met kruidige fregola
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 200 g diamanthaas
  • 100 g fregola
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 15 g platte peterselie, fijngesneden
  • 25 g bieslook, fijngesneden
  • 2 tl truffeltapenade
  • 2 el olijfolie
  • 2 el granaatappelpitjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Vries de diamanthaas licht aan (20 minuten in diepvries), zodat je er mooie blokjes van kunt snijden.
  2. Kook de fregola volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat dit afkoelen.
  3. Breng de afgekoelde fregola op smaak met de helft van de bieslook, de helft van de peterselie, peper, zout en 1 eetlepel olijfolie.
  4. Blancheer de andere helft van de peterselie kort in kokend water en koel deze direct af in ijswater. Knijp het overtollige water eruit, voeg de zonnebloemolie toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa. Zeef de peterselie-olie of gebruik een koffiefilterom eventuele onzuiverheden te verwijderen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de diamanthaas in kleine stukjes om een tartaar te maken. Meng voorzichtig de andere helft van de bieslook, 1 eetlepel olijfolie en de truffeltapenade erdoorheen. Breng het op smaak met peper en zout.
  6. Plaats een kookring op een bord en vul deze met een passende hoeveelheid fregola met daarop de tartaar. Druk het geheel stevig aan en verwijder de ring voorzichtig. Garneer met peterselie, granaatappelpitjes en druppel wat peterselie-olie eromheen.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 454 KCAL (1884 KJ). VET 34,5 G (WAARVAN 4,6 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 19,6 G. EIWIT 15,4 G. VEZELS 0,9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!