Steak tartaar met Melba nori crumble
20-40 minuten
Overig
4 personen
Tussengerecht
Rund
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 250 g kogelbiefstuk, licht aangevroren
  • 4 tl crispy chili in oil (verkrijgbaar bij toko)
  • 4 Melba toastjes met sesamzaad
  • 1 norivel (Japans zeewier)
  • 50 g gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olie met citroenaroma
  • 2 el lichte sojasaus

Bereidingswijze

  1. Snijd met een scherp mes de aangevroren kogelbiefstuk in zeer dunne plakjes en vervolgens reepjes en kleine blokjes totdat een mooie tartaar ontstaat. Of vraag dit eventueel de Keurslager te doen. Meng de crispy chili in oil en 2 el sojasaus erdoorheen.
  2. Snijd het norivel in stukken en doe dit met de Melba toast in een staafmixerbeker. Mix beide kort zodat er een mooie crunch ontstaat. Meng in een kommetje de sojasaus met de olijfolie.
  3. Maak met behulp van een steekring mooie timbaaltjes van de tartaar op de borden. Verdeel de crunch er royaal bovenop.
  4. Besprenkel de sla met de citroenolie en leg op ieder tartaartje een pluk van de sla. Schenk de olie, gemengd met de resterende sojasaus, om de tartaar heen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 230 KCAL (965 KJ). EIWIT: 17 G. VET: 16 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 4 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!