Steak tartaar Valentino ‘Valentijnsdag’
0-20 minuten
Overig
4 personen
Lunch
Rund
Overig
Feesten en partijen

Ingrediënten

– 480 g kogelbiefstuk
– 4 kleine sjalotjes, heel fijngesnipperd
– 2 eidooiers
– 2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
– 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
– 1 eetlepel cornichons (augurkjes), fijngehakt
– 1 theelepel worcestersaus
– 10 druppels tabasco
– 1 eetlepel dijonmosterd
– 1 eetlepel tomatenketchup
– 4 sneetjes brood, getoast
– Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de kogelbiefstuk zeer fijn. Bewaar de tartaar in de koeling tot gebruik.
  2. Meng de overige ingrediënten, behalve het brood, goed door elkaar.
  3. Laat de tartaar voor het serveren op kamertemperatuur komen. Meng het vlees met de aangemaakte ingrediënten en breng dit verder op smaak met zout en peper.
  4. Steek harten met een koekjesvorm uit het brood en rooster die.
  5. Serveer de aangemaakte tartaar als een hart, met behulp van een vorm en het brood.

TIP: Ansjovis ter vervanging van zout geeft deze tartaar een extra mooie smaak. Druk de ansjovis heel fijn en meng dit door de rest van de ingrediënten. Neem 2 ansjovisfilets voor 4 personen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 225 KCAL (945 KJ). EIWIT: 32 G. VET: 6 G (WAARVAN 4 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 10 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!