Ingrediënten
500 g rundersukade, in grove stukken
50 g roomboter
1 eetlepel olijfolie
Scheut worcestersaus
1 rode ui, gesnipperd
2 wortels, in plakjes
3 stengels bleekselderij, in plakjes
1 laurierblaadje
1 takje verse rozemarijn
1 eetlepel bloem
2 l rundvleesbouillon
150 g tarwe (Tarly)
Bereidingswijze
Stap 1.
Bak de sukade licht aan, in boter met olie. Voeg de worcestersaus toe en laat het vlees verder bruin worden. Als al het vocht is verdampt voeg dan de ui, wortel, bleekselderij, laurier en rozemarijn toe. Laat het geheel stoven totdat groenten en vlees zacht zijn.
Stap 2.
Roer er de bloem doorheen en voeg geleidelijk al roerend de bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de soep een uurtje zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 15 minuten de tarwe toe.
Stap 3.
Verwijder rozemarijn en laurier en pureer de soep kort zodat de soep grove stukjes behoudt. Serveer met lekker boerenlandbrood.