Ingrediënten
1 grove rookworst
50 g ontbijtspekblokjes
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el tomatenpuree
1 el gedroogde oregano
100 g linzen
1 blikje tomatenblokjes (400g)
500 ml runder- of kippenbouillon
zout en vergemalen peper of bouillonblokje
4 bosuitjes, in ringetjes
handje verse tuinkruiden zoals peterselie, basilicum en bieslook
Bereidingswijze
Wel de rookworst 15 minuten in water tegen de kook aan. Verwarm ondertussen de olie in een soeppan en bak de spekblokjes op zacht vuur uit. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak circa 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog een minuut mee. Voeg de oregano, linzen, tomatenblokjes en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat op zacht vuur met het deksel op de pan 20 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng verder op smaak met zout en peper of een bouillonblokje. Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe. Dien de soep op met de bosui en kruiden. Lekker met een lepeltje crème fraîche en vers gebakken brood.