Sticky speklapjes met hutspot
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

VOOR DE SPEKLAPJES

  • 500 g speklapjes
  • 70 g tomatenpuree (blikje)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Peper en zout

VOOR DE HUTSPOT

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes
  • 750 g winterpeen, geschild en in kleine blokjes
  • 300 g uien, in ringen
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 20 g boter
  • 125 ml crème fraîche
  • 5 bosuitjes, in ringetjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Doe de aardappelen, winterpeen en uien in een pan. Voeg water en een bouillonblokje toe en breng alles aan de kook. Laat dit 15-20 minuten koken.
  2. Meng de tomatenpuree met de honing, tabasco, gemberrasp, balsamicoazijn, olie en zout. Bestrijk de speklapjes met dit mengsel.
  3. Giet de aardappelen af en laat de pan nog even op laag vuur droogstomen. Stamp alles door elkaar met een stamper. Roer op het laatst de crème fraîche en de bosuitjes door de hutspot. Breng op smaak met versgemalen peper.
  4. Verhit een grillpan en bak de speklapjes circa 5 minuten per kant. Draai ze regelmatig om.

Voedingswaarde per persoon
850 KCAL (3570 KJ). EIWIT: 28 G. VET: 53 G (WAARVAN 30 GONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 59 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!