Stoere gehaktbal met bierjus
40-60 minuten
Braden
4 personen
Hoofdgerecht
Gehakt
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 2 eieren
  • 80 g paneermeel
  • 1 tl tabasco
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el Dijonmosterd
  • 25 g roomboter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 125 ml kalfsfond
  • 125 ml blond bier
  • 1 el zoete ketjap
  • 2 el kookroom
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 60 minuten
Wachttijd: 30 minuten

  1. Meng het gehakt met 2 losgeklopte eieren, paneermeel, tabasco, worcestersaus, paprikapoeder en mosterd. Breng het op smaak met peper en zout.
  2. Verdeel het gehakt in vier gelijke delen en draai er mooie ballen van. Zet het gehakt 30 minuten in de koelkast.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen gelijkmatig rondom bruin in 10 minuten. Doe er vervolgens roomboter in stukjes bij.
  4. Schenk er de kalfsfond, het bier, de ketjap en kookroom bij en laat de gehaktballen op laag vuur in 20 minuten gaar worden. Keer de gehaktballen regelmatig om voor een mooie gelijkmatige kleur.
  5. Haal de gehaktballen uit de pan, zet de warmtebron hoger en laat de jus een derde inkoken. Doe er dan de gehaktballen weer bij om ze warm te houden.
  6. Serveer de gehaktballen met de jus en een lekkere portie frites. Schenk er een glas van het resterende bier bij.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 565 KCAL (2375 KJ). EIWIT: 34 G. VET: 38 G (WAARVAN 23 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 20 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!