Stokbroodje varkenshaas met bacon, kerriemayonaise en sla
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

­500 g varkenshaas, in plakken van een halve cm dik
50 g bacon in plakjes
­Halve appel (elstar), fijngesneden
­Halve ui, fijngesneden
1 theelepel kerriepoeder
4 eetlepels mayonaise
­1 eetlepel gembersiroop
4 pistoletjes
­4 theelepels ketjap
Romaanse sla

Bereidingswijze

Stap 1.
Druk met de handen de dunne lapjes varkenshaas nog platter.

Stap 2.
Fruit de ui in wat olijfolie, voeg appel en kerrie toe, laat zacht worden en vervolgens afkoelen. Voeg mayonaise en gembersiroop toe en meng dit tot een mooi geheel.

Stap 3.
Bak de plakjes bacon een beetje krokant en bak de lapjes varkenshaas in porties in wat olijfolie in een wok.

Stap 4.
Snijd de pistoletjes doormidden, besmeer de bovenkant met ketjap en de onderkant met de kerrie­ mayonaise. Leg wat Romaanse sla op de onderkant, daarna een plakje bacon en vervolgens de lapjes var­kenshaas. Dek af met de bovenkant van het broodje.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!