Ingrediënten
500 g varkenshaas, in plakken van een halve cm dik
50 g bacon in plakjes
Halve appel (elstar), fijngesneden
Halve ui, fijngesneden
1 theelepel kerriepoeder
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel gembersiroop
4 pistoletjes
4 theelepels ketjap
Romaanse sla
Bereidingswijze
Stap 1.
Druk met de handen de dunne lapjes varkenshaas nog platter.
Stap 2.
Fruit de ui in wat olijfolie, voeg appel en kerrie toe, laat zacht worden en vervolgens afkoelen. Voeg mayonaise en gembersiroop toe en meng dit tot een mooi geheel.
Stap 3.
Bak de plakjes bacon een beetje krokant en bak de lapjes varkenshaas in porties in wat olijfolie in een wok.
Stap 4.
Snijd de pistoletjes doormidden, besmeer de bovenkant met ketjap en de onderkant met de kerrie mayonaise. Leg wat Romaanse sla op de onderkant, daarna een plakje bacon en vervolgens de lapjes varkenshaas. Dek af met de bovenkant van het broodje.