Stoofpeertjes in witte wijn met passievruchtpitjes
40-60 minuten
Koken
4 personen
Bijgerecht
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 4 stoofpeertjes, geschild en ontdaan van klokkenhuis
  • 10 saffraandraadjes
  • 300 ml witte wijn
  • Pitjes van 2 passievruchten
  • 100 g suiker
  • 1 el aardappelzetmeel

Bereidingswijze

  1. Voeg de stoofpeertjes, saffraandraadjes, witte wijn, passievruchtpitjes en suiker samen in een pan.
  2. Zorg dat de stoofpeertjes onder het vocht staan. Breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan en zet het vuur vervolgens lager om het 45 minuten zachtjes te laten pruttelen.
  3. Voor het sausje waarin de peertjes worden geserveerd, maak je met het aardappelzetmeel en een beetje water een papje. Zet het vuur van de stoofpeertjes hoog en voeg – als het kookt – al roerend het aardappelzetmeel toe tot het vocht om de peertjes ‘hangt’.
  4. Serveer de stoofpeertjes rechtop zodat ze met hun bolle kant in de wittewijnpassievruchtensaus staan.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 242 KCAL (1018 KJ). VET: 0,3 G (WAARVAN 0,1 G ONVERZADIGD). EIWIT: 0,5 G. KOOLHYDRATEN: 45,6 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!