Ingrediënten
500 g fricandeau, in blokjes
100 g gerookte ontbijtspekblokjes
2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 tl kummelzaadjes (karwijzaad)
400 g vastkokende aardappels, geschild en in stukken
1/2 kippenbouillon van tablet
1/2 savooienkool, in repen en gespoeld
Zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes uit in een grote braadpan tot ze lichtbruin zijn, voeg een eetlepel olie toe en fruit de ui, knoflook en kummelzaadjes 2 minuten mee. Voeg het vlees toe en roerbak nog een paar minuten. Schep de aardappels door het vlees en giet de bouillon erover. Laat met het deksel op de pan op zacht vuur 10 minuten pruttelen en voeg dan de kool toe. Kook nog 5 à 7 minuten tot de kool beetgaar is en nog een frusse kleur heeft. Breng op smaak met zout en peper.