Ingrediënten
700 g riblappen
zout en versgemalen peper
1 el bloem
2 el bloeibare boter
2 grote uien, gesnipperd
5 dl runderbouillon, uit een pot of van een tablet
2 tl honing
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
3 el balsamicoazijn
200 g ontpitte pruimen
Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokken van circa 3×3 cm of vraag uw Keurslager om dit te doen. Bestrooi ze rondom met zout, peper en bloem. Verwarm de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees in twee proties rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat de ui in het overgebleven braadvet zachtjes fruiten. Blus af met de bouillon en voeg de honing, laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toe. Schep het vlees met het uitgelopen vocht in de pan, schep goed omen breg aan dekook. Laat het vlees met het deksel op de pan circa 2 uur zachtjes stoven. Voeg de pruimen het laatste uur toe en voeg zonodig een extra scheut water toe als het vlees te droog mocht komen te staan. Breng verder op smaak met wat zout en peper. Lekker met winterse groenten als rode kool of spruitjes.