Ingrediënten
4 varkenssaucijzen
2 el olie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in stukjes
1 venkelknol, in stukjes
450 g geschilde vastkokende aardappelen, in stukjes of krieltjes
2 takjes tijm
Snufje saffraan
200 ml witte wijn
200 ml kippenbouillon
Zout en versgemalen
Peper
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een stoofpan en braad de saucijzen rondom bruin. Neem ze uit de pan en fruit de ui op laag vuur in ongeveer 2 minuten glazig in het overgebleven bakvet. Voeg de knoflook en de groenteblokjes toe en fruit alles al roerend nog circa 4 minuten. Voeg de aardappelstukjes, tijm, saffraan en saucijzen toe en schenk er de wijn en bouillon over. Laat aan de kook komen en kook het een paar minuten door. Leg het deksel op de pan en laat nog circa 20 minuten stoven. Bind de jus eventueel met aardappelzetmeel of een paar klontjes ijskoude boter. Breng verder op smaak met zout en peper.