Ingrediënten
500 g procureur, in stukken
Olijfolie
2 uien, fijngesneden
1 kippenbouillonblokje
Een kwart theelepel kaneel
Een kwart theelepel nootmuskaat
Een kwart theelepel zwarte peper
50 g walnoten
3 eetlepels granaatappelsiroop
30 g granaatappelpietjes
Bereidingswijze
Verhit wat olijfolie in de pan en bak de procureur snel goudbruin. Haal het vlees uit de
pan. Bak de ui in dezelfde pan glazig en voeg het vlees weer toe.
Voeg de specerijen toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Doe er water bij
tot het vlees net niet helemaal onder staat, breng aan de kook en draai het vuur
zacht. Laat een half uur sudderen. Giet na een half uur de granaatappelsiroop
erbij en laat het geheel nog 30-45 minuten stoven
tot het vlees uit elkaar begint te vallen. Voeg eventueel
nog zout en peper toe.
Rooster de walnoten in een koekenpan. Hak
ze fijn met een mes. Strooi ze, samen met de
granaatappelpitjes, over de stoofschotel.