Stoofpotje van rundvlees met bokbier
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Onbekend

Ingrediënten

750 g riblappen
2 uien
60 g braadboter
1 blikje tomatenpuree
1 eetl. azijn
2 laurierblaadjes
1 eetl. bloem
1 flesje bokbier
Zout en versgemalen peper
1 eetl. mosterd

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 x 3 cm of vraag de Keurslager dit te doen. Snipper de uien grof. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de helft van de blokjes vlees omscheppend rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, voeg de resterende boter toe en herhaal deze procedure. Laat de ui in de braadboter omscheppend licht kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg de azijn, de laurierblaadjes en de bloem toe en roer goed. Voeg het bier toe en breng al roerend aan de kook. Voeg het vlees met het uitgelopen vocht toe en bestrooi met wat zout en peper. Schep goed om en laat met een deksel op de pan op laag vuur 2-2,5 uur stoven (de saus mag niet koken). Voeg zonodig een extra scheutje water toe als het vlees te droog mocht worden.

Stap 2
Breng de saus op smaak met de mosterd en zonodig wat zout en / of peper. Lekker met gekookte aardappelen, aardappelpuree, rijst en groenten naar keuze.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!