Ingrediënten
750 g hacheevlees (in blokjes gesneden)
2 uien (in grove stukken gesneden)
1 fles trappist (dubbel)
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
100 g margarine
1 eetlepel bloem
4 eigenheimers
frituurolie
zure Belgische mayonaise
Bereidingswijze
Bak in een braadpan in de margarine het hacheevlees goudbruin aan en voeg daar de uien bij.
Voeg een eetlepel bloem toe en bak het geheel nog even door. Blus het vlees af met de trappist en een deciliter water.
Doe de laur ier en kruidnagels bij het vlees en stoof het vlees in twee uur gaar.
Breng de hachee op smaak met zout en peper.
Snijd dikke frieten uit de eigenheimers. Bak die eerst 5 minuten voor op 160 graden C en frituur ze daarna goudgeel op 180 graden C. Bestrooi ze met zout.
Serveer de hachee met friet en een flinke lepel Belgische mayonaise.