Stoverij met trappist
langer dan 60 minuten
Frituren
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

750 g hacheevlees (in blokjes gesneden)
2 uien (in grove stukken gesneden)
1 fles trappist (dubbel)
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
100 g margarine
1 eetlepel bloem
4 eigenheimers
frituurolie
zure Belgische mayonaise

Bereidingswijze

Bak in een braadpan in de margarine het hacheevlees goudbruin aan en voeg daar de uien bij.

Voeg een eetlepel bloem toe en bak het geheel nog even door. Blus het vlees af met de trappist en een deciliter water.

Doe de laur ier en kruidnagels bij het vlees en stoof het vlees in twee uur gaar.

Breng de hachee op smaak met zout en peper.

Snijd dikke frieten uit de eigenheimers. Bak die eerst 5 minuten voor op 160 graden C en frituur ze daarna goudgeel op 180 graden C. Bestrooi ze met zout.

Serveer de hachee met friet en een flinke lepel Belgische mayonaise.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!