Sukade met geroosterde little gem
langer dan 60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Winter

Ingrediënten

  • 1 kg sukade, in plakken van 1 cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 pastinaak, in plakjes
  • 1 bleekselderij, in plakjes
  • 1 winterpeen, in plakjes
  • 350 ml runderbouillon
  • 350 ml rode wijn
  • 350 ml Madeira wijn
  • 15 g tijm, takjes
  • 15 g rozemarijn, takjes
  • 2 el fijne mosterd
  • 3 el bloem
  • 75 g roomboter
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden little gem met aioli, Manchego en gesuikerde pecannoten

  • 2 kropjes little gem
  • 2 el olijfolie
  • 20 pecannoten
  • 150 g aioli
  • 50 g kristalsuiker
  • 200 g Manchego (Spaanse kaas)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 120 graden. Besmeer de sukade aan twee kanten met mosterd. Strooi er peper en zout overheen en druk beide kanten in de bloem. Verhit de roomboter en olijfolie in een braadpan en bak de sukade aan twee kanten in enkele minuten goudbruin.
  2. Haal het vlees uit de pan en bak de ui, knoflook, pastinaak, bleekselderij en winterpeen een paar minuten in het braadvocht.
  3. Leg de sukade terug in de pan en voeg de runderbouillon, rode wijn en Madeira toe. Doe er de takjes tijm en rozemarijn bij en breng het geheel aan de kook.
  4. Zet de sukade 2,5 tot 3 uur in de voorverwarmde oven met de deksel op de pan.
  5. Haal de sukade eruit, zeef de jus en laat deze inkoken tot een derde.
  6. Verdeel de sukade over 4 borden en schenk de jus erbij. Serveer het met de gebakken little gem.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 925 KCAL (3849 KJ). VET: 47,3 G (WAARVAN 28,4 G ONVERZADIGD). EIWIT: 56,0 G. KOOLHYDRATEN: 32,9 G.

Bereiding little gem met aioli, Manchego en gesuikerde pecannoten

  1. Halveer de kropjes little gem en besmeer de snijkanten met olijfolie, peper en zout.
  2. Gril de snijkanten op een matig warme grill totdat ze kleuren.
  3. Verdeel de pecannoten over de bodem van een antiaanbakpan en bestrooi ze met de kristalsuiker en een halve eetlepel water. Laat de suiker op middelhoog vuur smelten (niet roeren). Beweeg hooguit op het laatst de pan heen en weer. Als de suiker is gesmolten, draai dan de pecannoten zodat alle kanten suiker krijgen.
  4. Verspreid de pecannoten op een stuk bakpapier en laat ze afkoelen.
  5. Leg op ieder bord bij de sukade een gebakken little gem en besmeer de snijkant royaal met aioli. Rasp er met een fijne rasp de Manchego overheen en leg de gesuikerde pecannoten erbovenop.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 667 KCAL (2755 KJ). VET: 60,9 G (WAARVAN 42,7 G ONVERZADIGD). EIWIT: 15,0 G. KOOLHYDRATEN: 14,1 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!