Sukade van de barbecue met gegrilde tomaatjes
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Barbecue

Ingrediënten

  • 4 sukadelappen, ontdaan van zenen en vliezen
  • 50 g Grana Padano
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 150 g oranje, gele en rode kleine tomaatjes
  • Olijfolie, extra vierge
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Verdeel de roodgloei­ende houtskool gelijkmatig over de barbecue.
  2. Halveer de tomaatjes. Leg de tomatenhelften op een vel aluminiumfolie. Rasp de kaas en strooi die erover. Roer de knoflook samen met de kruiden door 3 eetlepels olijfolie. Breng dit op smaak met peper en zout. Besprenkel de to­matenhelften met de kruidenolie en leg de folie met de tomaatjes ongeveer 10 minuten op de barbecue.
  3. Gril de sukade op een heet vuur (circa 220 graden), zo’n 4­5 minuten per kant. Haal het vlees van de grill en laat het een kleine 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Snijd de sukade in dunne plakjes en bestrooi ze met peper en zout. Serveer met de tomaatjes.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!