Ingrediënten
circa 800 gram sukadelappen
2 middelgrote uien
40 gram braadboter
peper en zout
1 takje verse of 1 theel. gedroogde tijm
2 eetl. wijnazijn
1 flinke snee wittebrood of bruin brood
1 flinke eetl. mosterd
Bereidingswijze
Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de gepelde uien. Verhit de boter in een braadpan en laat de runderlappen aan beide kanten bruin bakken. Laat de uiensnippers meebakken tot ze beginnen te kleuren. Bestrooi met wat zout en peper. Giet zoveel heet water in de pan dat het vlees net onder staat. Voeg de tijm en de azijn toe. Bestrijk het brood met de mosterd en leg het met de mosterdkant naar beneden op het vlees.
Stap 2
Breng het vocht in de pan aan de kook. Draai het vuur zo laag mogelijk, leg het deksel op de pan en laat het vlees in 2-3 uur gaar stoven. Het vocht in de pan mag daarbij niet koken. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Lekker met rode kool en gekookte aardappelen of aardappelpuree.