Surf & Turfspies van diamanthaas met garnalen en gekaramelliseerde uien en courgette
40-60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Lente

Ingrediënten

  • 500 g diamanthaas, blokjes van 3 cm
  • 12 stuks gepelde grote garnalen (marineren in 2 teentjes geperste knoflook, 1 el olijfolie, 1 el sojasaus, sap van 1 citroen, zout en peper)
  • 4 gele uien
  • 3 el citroentijm (blaadjes) – 50 g roomboter
  • 1 el olijfolie
  • 4 el balsamicoazijn
  • 4 el suiker
  • 4 el witte wijn
  • 2 courgettes (in linten gesneden met kaasschaaf)
  • 1 citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 ºC.
  2. Snijd de uien doormidden van punt naar punt en verwijder de schil. Meng in een ovenschaal olijfolie, balsamicoazijn, suiker, witte wijn, zout en peper door elkaar en leg hierin de uien met de bolle kant naar boven en zet 30 minuten in de oven.
  3. Dep het vlees en de gemarineerde garnalen droog. Rijg het vlees en de garnalen om en om aan een prikker.
  4. Draai de uien om met de platte kant naar boven, besprenkelen met beetje saus en klontjes boter en laat ze nog 30 minuten in de hete oven staan.
  5. Bak de repen courgette 3 minuten in een koekenpan met een beetje boter, zout en peper. Verhit een grillplaat en gril de spiesen 3 minuten aan elke kant en laat 5 minuten rusten.
  6. Serveer de spiesen met de uien en opgerolde courgetteslierten en een citroenpartje. Bestrooi het geheel met de citroentijmblaadjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 480 KCAL (2015 KJ). EIWIT: 45 G. VET: 20 G (WAARVAN 11 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 26 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!