Surinaamse ribeyesteaks met pinda-kokossaus
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Surinaams
Onbekend

Ingrediënten

  • 4 ribeyesteaks
  • ½ flesje of potje Charsiu-barbecuesaus
  • 1 pakje Surinaamse pindasaus
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 theelepeltjes pimentpoeder
  • 2 mespuntjes knoflookpoeder
  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel masalakerrie
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Breng wat water aan de kook en voeg het beetje bij beetje toe aan de pindasaus. Roer tot de saus dik is.

Stap 2.
Voeg aan de pindasaus een halve fles (of half potje) barbecuesaus en het blikje kokosmelk toe. Roer de saus goed door.

Stap 3.
Wrijf het vlees in met wat zwarte peper, het pimentpoeder en knoflookpoeder. Laat het lekker intrekken. Snijd de kool in fijne reepjes en smoor deze in wat olie net niet gaar. Voeg de kerrie toe, blus het af met een kopje water en gaar het na.

Stap 4.
Verwarm de grillpan voor en gril de steaks aan beide zijden 5 minuten. Serveer het vlees op de kool met de pindasaus.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!