
Ingrediënten
800 gram – 1 kg T-bone (aan 1 stuk)
Olijfolie, zwarte peper en zeezout naar smaak
Bereidingswijze
Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.
Wrijf de t-bone rondom in met olijfolie (kwaliteit: extra persing) en dan met grof gemalen peper en zeezout.
Verwarm de oven op 120°C.
Schroei het vlees rondom dicht op de grill of grillpan. Prik een kernthermometer in het vlees en gaar in een braadslee in de oven tot een kern van 48°C langzaam door. Prik de punt van de kernthermometer in het midden (kern) van het vlees.
Of bereid de t-bone op de barbecue: 200 ºC voorverwarmen, rondom dicht schroeien (boven de kolen, zone direct) en indirect verder garen (niet boven hete kolen) tot een kern van 48 ºC (net rosé).
Laat het vlees +/- 5 min rusten in aluminiumfolie, zodat de vleessappen zich goed kunnen verdelen en het vlees nog een paar graden door gaart.
Eventueel: snijd het vet na het braden van de t-bone. Maak hier kleine blokjes van en braad deze uit tot krokante kaantjes. Serveer deze bij het vlees.