Ingrediënten
2 T-bone steaks a 400 gram
250 ml olijfolie
Halve bol knoflook, gepeld en fijngesneden
800 g kleine aardappelen
50 g boter
Ketchup
750 g tomaten, gehalveerd
1 ui, fijn gesneden
4 tenen knoflook, fijn gesneden
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel cayennepeper
2 rode pepers, gesneden in ringetjes
1 eetlepel tomatenpuree
80 g bruine suiker
1 dl witte wijnazijn
Bereidingswijze
Stap 1.
Meng de helft vanaf de olijfolie met de knoflook en marineer hiermee de T-bone steaks. Laat dit minimaal een half uur intrekken.
Stap 2.
Kook de aardappelen in de schil in 15 minuten beetgaar. Halveer ze en rijg ze aan een houten spies. smelt de boter met de rest van de olijfolie, voeg zout en peper toe en haal de aardappelspiesen door dit mengsel.
Stap 3.
Pureer voor de ketchup de tomaten in een keukenmachine. Fruit de ui met de knoflook in de olie, voeg de cayennepeper en de rode peper toe. en bak deze 1 minuut mee.
Stap 4.
Voeg de tomatenpuree, de gepureerde tomaten, bruine suiker en azijn toe. laat dit onafgedekt 50 minuten sudderen, totdat het een mooie dikte heeft. Roer af en toe door. Pureer de saus helemaal glad en laat deze afkoelen.
Stap 5.
Rooster de T-bone steaks ca. 5 minuten per kant op de barbecue. rooster de aardappelspiesen 5 minuten op de barbecue Serveer het vlees met een schaaltje ketchup en de aardappelspiesen.