T-bone steak met salade caprese en gepofte zoete aardappel
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 800 g T-bone steak (200 g/per persoon)
  • 600 g pomodori tomaten, in plakken
  • 180 g honingtomaten, gehalveerd
  • 20 g basilicum, de blaadjes
  • 2 bollen mozzarella (125 g/stuk), in plakken
  • 8 el extra vergine olijfolie
  • 4 zoete aardappelen (130 g/stuk)
  • 120 g kruidenboter, 8 plakjes, elk 1 cm
  • peper en zout
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Pak de aardappelen per stuk in aluminiumfolie in en pof deze in de oven gaar in ongeveer 40 minuten. Kijk na 30 minuten even hoe ver ze gaar zijn.
  2. Breng de barbecue op een temperatuur van 120 graden voor indirecte garing.
  3. Leg de T-bone steak op de barbecue en gaar het vlees naar een kerntemperatuur van 47 graden.
  4. Haal het vlees van de barbecue en pak dit in aluminiumfolie in om te laten rusten. Let op dat het vlees niet helemaal dichtgepakt is, zodat de warmte iets weg kan. Zet de barbecue in de stand voor directe garing.
  5. Leg de honingtomaten, de pomodori tomaten en plakken mozzarella om en om in een schaal. Strooi de basilicumblaadjes eroverheen en breng het op smaak met peper, zout en olijfolie.
  6. Gril de T-bone steak aan beide kanten hard aan tot je de grillstrepen ziet en draai het vlees een kwartslag zodat er een mooie gegrilde ruit ontstaat.
  7. Snijd even grote delen van de lende en de ossenhaas uit de T-bone steak en leg de plakjes kruidenboter erop (het grote deel naast het bot is de lende, het kleine deel is de ossenhaas). Snijd de gepofte aardappelen open, leg er een plakje kruidenboter in en serveer het gerecht met de salade caprese.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 1094 KCAL (4549 KJ), VET: 75 G (WAARVAN 35 G ONVERZADIGD), EIWIT: 60 G EN KOOLHYDRATEN: 41 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!