Ingrediënten
400 g varkensrollade
50 g boter
2 uien, grof gesneden
100 g winterpeen in plakken
2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
2 kruidnagels
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
250 ml kippenbouillon
4 eetlepels appelstroop
500 g zuurkool
30 g roomboter
1 appel (Jonagold), in plakjes gesneden
1 glas witte wijn
400 g aardappelpuree
Garneerring, ter grootte van rollade
Bereidingswijze
Stap 1.
Kruid de varkensrollade met peper en zout en laat deze rondom dichtschroeien in een pan met hete boter. Verwarm onder tussen de oven voor op 160 graden. Voeg de ui, peen, knoflook, kruidnagel, laurier en takjes tijm toe en bak deze even mee met de rollade.
Stap 2.
Blus af met de bouillon en doe het geheel in een ovenschaal. Laat de rollade ongeveer 15-20 minuten in de oven garen tot een kerntemperatuur van 58 graden. Draai het vlees af en toe om en bedruip het met de jus.
Stap 3.
Stoof ondertussen de zuurkool gedurende 15 minuten in de roomboter, samen met de appelplakjes en een glas witte wijn. Haal de rollade uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
Stap 4.
Verwarm de braadjus, samen met de groenten, op het vuur en voeg de appelstroop toe. Zeef de saus en laat even in koken.
Stap 5.
Snijd de rollade in plakken. Leg een garneerring, die ongeveer de doorsnede heeft van de rollade, op het bord. Begin met een laagje puree, 2 plakjes rollade, de uitgelekte zuurkool en weer een laagje puree. Herhaal dit op alle vier de borden. Garneer met de saus van appelstroop.