Taco met kip, maïs en avocado
20-40 minuten
Wokken/Roerbakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Mexicaans
Zomer

Ingrediënten

300 g gemarineerde kipblokjes
1 el olijfolie
1/4 krop ijsbergsla
1 bekertje zure room van 125 ml
2 el gehakte bieslook
zout en peper
8 tacoschelpen
1 rijpe avocado
1/2 blikje maïs, uitgelekt (285 g netto)
4 el geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een koekenpan en roerbak de kipblokjes in 5 minuten goed gaar. Houd ze warm onder een deksel. Verwarm de oven op 150ºC. Haal de buitenste bladeren van de ijsbergsla weg en snijd de rest in dunne reepjes. Was en droog de slareepjes. Vermeng de zure room met de bieslook en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2
Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de avocado doormidden en verwijder de schil en de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Vermeng de sla met de maïs en avocadoblokjes.

Stap 3
Vul de warme taco’s met de kipblokjes, daarop de sla en groenten, en schep er een lepel zure room over. Bestrooi als laatste met geraspte kaas.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!