Ingrediënten
300 g gemarineerde kipblokjes
1 el olijfolie
1/4 krop ijsbergsla
1 bekertje zure room van 125 ml
2 el gehakte bieslook
zout en peper
8 tacoschelpen
1 rijpe avocado
1/2 blikje maïs, uitgelekt (285 g netto)
4 el geraspte oude kaas
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de olie in een koekenpan en roerbak de kipblokjes in 5 minuten goed gaar. Houd ze warm onder een deksel. Verwarm de oven op 150ºC. Haal de buitenste bladeren van de ijsbergsla weg en snijd de rest in dunne reepjes. Was en droog de slareepjes. Vermeng de zure room met de bieslook en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de avocado doormidden en verwijder de schil en de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Vermeng de sla met de maïs en avocadoblokjes.
Stap 3
Vul de warme taco’s met de kipblokjes, daarop de sla en groenten, en schep er een lepel zure room over. Bestrooi als laatste met geraspte kaas.