Taco van bacon en roerei
20-40 minuten
Oven
4 personen
Brunch
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 16 plakjes platte ontbijtspek
  • 6 grote eieren
  • 1 el volle melk
  • 1 el boter
  • 2 el bieslook
  • 4 el geraspte kaas
  • 1 avocado
  • 4 el chilisaus
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 40 minuten
Oventijd: 20 – 25 minuten

  1. Begin met de tacoschelpen met spek: verwarm de oven op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de plakjes ontbijtspek en weef met 8 helften een vierkant, leg ze op een bakplaat en bak ze 20 tot 25 minuten (of tot de ontbijtspek bruin begint te worden). Laat het vervolgens een beetje afkoelen.
  2. Knip met een schaar de geweven spek in een cirkel. Hang de cirkel over een houten lepel voor een tacovorm.
  3. Maak ondertussen het roerei: klop in een middelgrote kom de eieren met melk tot ze goed zijn opgenomen. Smelt boter in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Giet het eiermengsel erin. Roer het mengsel voorzichtig rond met een spatel. Breng de eieren, als ze bijna gaar zijn, op smaak met peper en zout. Voeg fijngesneden bieslook toe en haal het roerei van het vuur.
  4. Beleg de bacon-taco-schelpen met roerei. Bestrooi ze elk met kaas, een paar plakjes avocado en een beetje chilisaus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 460 KCAL (1930 KJ). EIWIT: 23 G. VET: 37 G (WAARVAN 24 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 8 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!